CUM SĂ SĂRBĂTORIM ZIUA MONDIALĂ A BIBLIEI?

Anul acesta, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A BIBLIEI se va sărbători în 18 noiembrie 2018 (https://nationalbible.org/nationalbibleweek/international-day-of-the-bible-2/)

ziua bibliei 2018

Ai vreo idee despre cum ar trebui sărbătorită această zi? Ce evenimente am putea organiza? Despre ce am putea scrie?

Sugestiile mele ar fi:
– oricât de mult am citi şi ne-am documenta DESPRE Biblie, totuşi mult mai important cred că este să citim DIN Biblie. Deci, de Ziua Bibliei, CITEŞTE BIBLIA! Nu contează CÂT şi CE citeşti, ci CUM citeşti! Caută-L pe Dumnezeu în Cuvânt şi roagă-l să-ți vorbească!

– dacă ai posibilitatea OFERĂ o Biblie cadou unei persoane pe care vrei să o ajuți să fie mai preocupată de citirea Bibliei.

– Wycliffe Bible şi Liga Bibliei România cred că au resurse şi, mai ales, oameni implicați în traducerea Bibliei. Aceştia pot fi invitați în dezbateri interesante.

– EXPOZIȚIE DE BIBLII. Doi ani la rând am organizat expoziții de Biblii la Liceul Baptist Timişoara şi Muzeul Catedralei Mitropolitane Timişoara. Pastorul Tuțac L. Ionel are o colecție impresionantă de câteva sute de exponate care au prezentat un interes neaşteptat în rândul tinerilor. Dacă vă doriți să organizați astfel de evenimente sunt convins că pastorul Tuțac vă va sprijini.

– Concursuri de MEMORARE a Bibliei pentru copii şi tineri. În urmă cu 2 ani, 63 de elevi de la Liceul Baptist Timişoara au răspuns invitației mele de a intra în concurs. Am fost uimit, pur şi simplu, nu mi-a venit să cred că astăzi mai pot fi tineri atât de entuziasmați să memoreze Biblia. Au memorat toată Predica de pe Munte (Evanghelia după Matei, capitolele 5, 6,7), Isaia 53 şi 1 Corinteni 13. A fost ceva inedit!

-Mic Dejun cu Rugăciune, Conferințe, Emisiuni, Ateliere de creație, etc.

-postează versete din Biblie și mesaje speciale cu hashtag #BibleCelebration #ZiuaMondialaaBibliei pentru a-i încuraja pe cei care vor să citească Biblia

Lista rămâne deschisă, aştept să sprijiniți popularizarea acestei informații şi mai ales, aştept să contribuiți cu idei creative. 

SĂRBĂTOREȘTE CUVÂNTUL!!! Este modul lui Dumnezeu de a vorbi în fiecare zi cu tine! Este modul Lui de a te încuraja, de a te îndruma, de a te îndrepta, de a te înveseli, etc.

Astfel, Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru:
-Biblie, în mod special pentru faptul că avem acces la Cuvântul lui Dumnezeu în limba română
-pentru toți cei care au participat la traducerea Bibliei în limbile naționale de-a lungul istoriei
-pentru toți cei care predică Scriptura
-pentru toți cei care se inspiră din Scriptură în proză, poezie, cântare, pictură, sculptură, etc.
-pentru toți cei care trăiesc după învățăturile Bibliei în fiecare zi în casele lor, la locurile lor de muncă, etc.

„Biblia nu este învechită, nici modernă, ci ETERNĂ” – Martin Luther

SOLA SCRIPTURA,

prof. Marius C. Cimpoae

PLEASE WATCH THIS VIDEO (sursa https://nationalbible.org)

Comments are closed.

}