Biserica Harul susține Campania “Mă rog pentru tine”, marca Radio Cireșarii

Ioan 15:12  “Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unii pe alţii, cum v-am iubit Eu.”

Vise năruite, planuri eșuate, falimente, singurătate, neiertare, frică, viitor, decizii, boală, responsabilitate.  Îți sună cunoscut? Vrem sau nu, sunt parte din viața noastră. Uneori suntem autorii durerii, alteori nu avem de ales.

Oamenii din jur au obosit. Acum e nevoie de noi. Am trăit suficient pentru noi și pentru dorințele noastre. În luna ianuarie te chemăm să împlinești cea mai mare poruncă. Iubește și roagă-te!

În următoarele 25 de zile vă propunem 25 de categorii de oameni pe care să îi purtăm în rugăciune.  De la președinte țării, la omul de care te lovești zilnic.

Ziua 1- mă rog pentru președinte!

Cinstiţi pe toţi oamenii, iubiţi pe fraţi; temeţi-vă de Dumnezeu; daţi cinste împăratului!  1 Petru 2:17

Astăzi venim înaintea tronului Tău. Ne pocăim de faptul că nu am cinstit întotdeauna conducerea acestei țări. Vrem să împlinim Cuvântul, vrem sa dăm cinste președintelui. Ne rugăm ca Tu să îi dai înțelepciune, putere, ochi limpezi, o minte ageră, smerenie și mântuire. Îți mulțumim că ne asculți am cerut asta în numele fiului Tău, împreună cu românii de pretudinteni! Amin”

Ziua 2- mă rog pentru pastor!

Vă rugăm, fraţilor, să priviţi bine pe cei ce se ostenesc între voi, care vă cârmuiesc în Domnul şi care vă sfătuiesc.

Să-i preţuiţi foarte mult, în dragoste, din pricina lucrării lor. Trăiţi în pace între voi.  1 Tesaloniceni 5:12-13

“Ne pocăim pentru că nu v-am onorat și nu v-am dat respectul meritat. Vă mulțumim pentru că luptați onorabil și plătiți prețul dureros ca Trupul să fie sănătos în întregime. Vă onorăm pentru că ați răspuns mereu la telefonul nostru. Te rugăm, Tată, ca tu să îi inalți, să le binecuvântezi familiile pană la al zecelea neam. Nu le ține în seamă caderile, din contră, înalță-i. Dă-le viziune și ajutoare suficiente pentru ca Împărația să fie lărgită și Cerul să fie aglomerat. Vă iubim și vă prețuim! Iertați-ne pentru durerile pe care vi le provocăm… Amin”

Ziua 3- mă rog pentru șef!

Angajaților, ascultaţi în toate lucrurile pe stăpânii voştri pământeşti; nu numai când sunteţi sub ochii lor, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci cu curăţie de inimă, ca unii care vă temeţi de Domnul.  Coloseni 3:22

“Ne cerem iertare pentru zilele în care noi am fost mai importanți decât sarcina pe care ne-ați încredințat-o. Ne pare rău că niciodată nu vă înțelegem zilele grele de care aveți parte și migrenele prea dese. Astăzi ne rugăm ca Tu să le sporești profitul, să le alungi durerile provocate de prea multele responsabilități venite pe neașteptate.  Fă o minune cu ratele lor, ajută-i să se bucure de familie, de concediu și de tot rodul muncii.  Îți mulțumim că prin ei ne dai pâinea cea de toate zilele.  Ajută-ne să îi cinstim înțelegându-ne rolul! Amin”

Ziua 4 – mă rog pentru fiul risipitor al familiei

Fraţilor, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greşeală, voi, care sunteţi duhovniceşti, să-l ridicaţi cu duhul blândeţii. Şi ia seama la tine însuţi, ca să nu fii ispitit şi tu.  Galateni 6:1

“Iartă-ne că l-am judecat, cântărit, disprețuit și nu i-am mai oferit o șansă. Astăzi îl aducem înaintea Ta, îl cerem înapoi din mâinile care l-au „răpit”, vrem să îi dam o haină nouă și să-l îmbrățișăm plini de dragostea care i-a lipsit mereu.  Dă-i putere să ia această decizie, descătușează-l și lasă fără satisfactie împărăția lui Satan.  Mulțumim pentru jerta Ta care încă o dată e suficientă. Te iubim și își multumim că în 2014 se va întoarce acasă.  Iar pe noi păzește-ne și păstrează-ne în dragostea Ta! Amin.

Ziua 5 – mă rog pentru soție/soț!

Casa şi averea le moştenim de la părinţi, dar o nevastă pricepută este un dar de la Domnul. Proverbe 19:14

Bărbatul ei este bine văzut la porți, când șade cu bătrânii țării. Proverbe 31:23 

Doamne îți multumesc pentru ea/el, e cu adevărat un dar. Ajută-ne să înțelegem valoarea familiei, să Te păstrăm în centrul atenției, să ne apreciem, să ne respectăm, să ne iubim și să ne bucurăm de fiecare moment și pe care Tu ni-l dăruiești. Amin!

Ziua 6- mă rog pentru părinţi!

„Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă. Efeseni 6:2,3
Iertați-ne pentru că v-am trezit noaptea ani de zile și nu v-am spus mulțumesc pentru masă și nu am înțeles decat foarte tarziu cât valora o preche de „Puma” noi. Și chiar dacă știm să numărăm, nu am contorizat niciodată rugăciunile voastre, nici momentele în care cu durere ne-ați privit bolnavi și ați stat lângă noi. Ne cerem iertare pentru temele nefăcute, zilele amare, surprizele neplăcute, prieteniile greșite, decizile care v-au frânt și bucuriile rezumate a la nu vă mai produce necazuri.
„Ne rugăm, Tată, ca să îi putem onora cu fiecare secundă care ne-a mai rămas împreună. Dă-le sănătate, putere și resurse suficiente ca să se bucure de anii pe care îi primesc în dar. Te rugăm vindecă-le inimile rănite, trupurile obosite, oasele trudite. Acoperă-i cu dragostea Ta și ajută-i să îți dea Ție toate grijile lor.” Amin
Ziua 7- mă rog pentru bunici!

“Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor și părinții sunt slava copiilor lor.“ Proverbe 17:6
Vă mulțumim că ați dat viață celor care ne-au dat viață, că ați avut răbdare atunci când părinții nu mai aveau, că ne-ați scăpat de bătaie și pedepse și mai ales că ne-ați inițiat în ale rugăciunii… Ne cerem iertare pentru că nu ne-am exprimat aprecierea față de voi. Sunteți speciali și vă iubim.

„Astăzi venim în fața Ta și cerem ca Tu să le faci din anii bătrâneții un sezon al culegerii rodelor. Să le dai putere și să îi pastrezi verzi, plini de suc, cu o minte limpede. Păstrează-i în bunatatea Ta, privează-i de boală și fă ca drumul care a le-a rămas de parcurs să fie senin. Amin.”

Tagged with:
 

Comments are closed.

}