• Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.” (Luca 6:38)

 

Aşa e şi la tine în biserică?

CÂT DĂRUIM DIN CEEA CE AVEM?

Într-un ziar, a fost prezentată o experienţă interesantă trăită de membrii unei biserici din Cleveland Ohio. În timpul unui serviciu divin, pe culoarele bisericii au năvălit un grup de bărbaţi mascaţi, care i-au ameninţat pe toţi cei ce participau la închinare cerându-le să le dea toate bijuteriile şi toţi banii. Dacă erau gata să împlinească aceste ordine aceştia i-au asigurat că nu li se va întâmpla nimic.

Membrii bisericii au fost şocaţi şi au trăit un moment tensionat, dar toţi s-au conformat solicitărilor acelor necunoscuţi. Când toate lucrurile de valoare au fost adunate, pastorul bisericii a urcat la amvon anunţând că aceasta a fost predica din acea zi. El a ales ca mesajul să fie prezentat în mod practic. Toţi s-au amuzat atunci când mascaţii şi-au scos cagulele şi au văzut că aceştia erau tinerii bisericii.

Mesajul pe care pastorul a vrut să-l transmită prin acele minute de suspans, a fost cu privire la „onestitate şi dărnicie”. După ce a evaluat bunurile adunate, pastorul a arătat că este aşa de mare diferenţa între ceea ce avem şi ceea ce suntem gata să dăm. În acest fel, spuse el, Îl furăm pe Dumnezeu şi împiedicăm binecuvântările pe care Dumnezeu este gata să ni le dea.

După această experienţă, membrii bisericii n-au mai uitat acestă lecţie şi au înţeles că sunt datori să evalueze corect şi să jertfească în dragoste. (www.misiune.ro)

 

Tagged with:
 

Leave a Reply

}