Decizia Curții Constituționale privind ora de religie în școli, publicată în Monitorul Oficial în data de 23 ianuarie 2015, constată NECONSTITUȚIONALITATEA modului în care se faceînscrierea la ora de religie. Dacă până acum, cine nu dorea să facă ore de religie trebuia să depună o cerere de retragere de la această oră, acum părintele care dorește ca fiul său/fiica sa să frecventeze ora de religie va trebui să facă o cerere de participare.

Părinţii elevilor minori sau elevii majori care își doresc să participe la ora de religie,  trebuie să depună, până pe 6 martie 2015, o cerere prin care să solicite participarea copilului la ora de religie în anul şcolar în curs.

Cererea-tip de înscriere la ora de religie AICI

Întrucât lucrurile s-au precipitat și există o mare confuzie referitor la această problemă, vă punem la dispoziție câteva dezbateri organizate pe această temă de postul de radio creștin VOCEA EVANGHELIEI Timișoara.

Invitații acestei dezbateri au fost: Virgil Achihai, președintele Alianței Evanghelice din România și președinte al Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie; Otniel Bunaciu, președintele Federației Europene Baptiste și președinte al Uniunii Bisericilor Baptiste din România

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Comments are closed.

}