ZIUA MULŢUMIRII la Biserica Baptistă Harul din Timişoara, 16 octombrie 2011, ora 17

Una dintre cele mai mari probleme cu care oamenii se confruntă în timpurile noastre este nemulţumirea. Suntem dezamăgiţi de cei care ne conduc, suntem nemulţumiţi de cei din jurul nostru, de soţ, soţie, copii, părinţi, suntem nemulţumiţi chiar de noi înşine, şi nemulţumirea nu mai este pentru noi doar ceva de moment, ci a devenit un obicei. Suntem stresaţi, supăraţi, obosiţi, mânioşi, şi  ca poporul Israel odinioară, în loc să privim spre binecuvântările pe care ni le oferă Dumnezeu zi de zi, murmurăm … şi asta ne ocupă tot timpul. Cârtirea întotdeauna însă L-a supărat pe Dumnezeu!

Poate crezi că nemulţumirea ta este justificată; nu ai suficienţi bani să îţi întreţii familia sau nici nu ai luat pensia şi deja ai şi cheltuit toţi banii, sau poate ţi-ai pierdut locul de muncă, etc, în orice situaţie ai fi, întotdeauna ai mii de motive să-L lauzi pe Dumnezeu întrucât sunt alţii în situaţii mult mai grave decât tine. Se spune că un om necredincios a primit odată o lecţie nemaipomenită în ceea ce priveşte mulţumirea. Deoarece îşi dorea o pereche de pantofi foarte scumpi şi nu şi-o putea permite, obişnuia să cârtească. Dar într-o zi, a întâlnit un om cu ambele picioare amputate, care era plin de bucurie şi mulţumea lui Dumnezeu. „Eu sunt nemulţumitor pentru că nu am pantofi, iar acest om este mulţumitor deşi nu are picioare” – a constatat el. Din nefericire, constatăm cât de importantă este apa, doar atunci când nu mai curge la robinet; realizăm cât de binecuvântaţi am fost cât timp am fost sănătoşi, doar atunci când ne îmbolnăvim, etc. Când I-ai mulţumit ultima dată lui Dumnezeu că ai picioare şi poţi umbla, că ai ochi şi poţi vedea, că ai mâini şi te poţi folosi de ele, că încă Dumnezeu ţi-a mai lăsat mintea şi poţi judeca?

 „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos Isus cu privire la voi.” 1 Tesaloniceni 5:18

„Căci chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi, şi cîmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule, şi nu vor mai fi boi în grajduri, eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele! Domnul Dumnezeul este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor, şi mă face să merg pe înălţimile mele.” Habacuc 3:17 – 19

Oricine eşti, oricare este starea ta materială sau de sănătate, oriunde te-ai afla, Dumnezeu vrea să te opreşti din a fi nemulţumit, din murmurat, şi vrea să fii mulţumitor, mulţumindu-I pentru că ceea ce eşti, eşti pentru că El a investit în tine şi ceea ce ai, ai pentru că El te-a binecuvântat!

Vino împreună cu noi cei din Biserica Harul şi împreună cu fraţii şi surorile din Biserica Baptistă Germană pentru a-I aduce Domnului o jertfă de mulţumire în data de 16 octombrie, atât la serviciul divin de dimineaţă (10:00 – 12:00), cât şi la cel de după-masă (17:00 – 19:00). În cadrul serviciului divin de după-masă vor fi împreună cu noi pentru a sluji Domnului pastorul Alex Neagoe (Biserica Baptistă Betel din Timişoara) şi o familie din Biserica Metanoia din Arad.

Nihil Sine Deo!

 pastor Marius Cimpoae


 

Leave a Reply

}