Trei prieteni ai mei s-au lăsat de Domnul. De fapt doi s-au lăsat de biserică, iar al treilea s-a lăsat chiar de credință.
În ultima perioadă, dragostea celor mai mulți se răcește văzând cu ochii, exact așa cum spune Biblia: “Din pricina înmulțirii fărădelegii, dragostea celor mai mulți se va răci.” Evanghelia după Matei 24:12

Primii doi prieteni s-au gândit să ia o pauză de la biserică, deoarece sunt foarte dezamăgiți de “fariseii” din biserici.

Primul mi-a scris așa:

“Trec prin ape tulburi și sunt oarecum dezamăgit să văd cum duhul lumii bântuie tot mai des Adunările copiilor Domnului și, din păcate tot mai mulți se păcălesc singuri.
Însă uneori lucrurile nu sunt ceea ce par a fi, iar creștinii noștri nu sunt ceea ce pretind a fi.
Am decis să stau puțin deoparte, singur cu TATĂL și să meditez la tot ce e în jurul meu: mercantilism, orgolii mascate în “râvna pentru Domnul”, indiferență, lipsă de empatie, grimase mascate în zâmbete și ritualisme cu iz de business monahal. Am duhul mâhnit, dar îmi revin eu.”

Și m-a salutat la final cu versetul 21 din Evanghelia după Matei, capitolul 7:

“Nu orișicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.”

Sunt de acord cu el în ce privesc observațiile lui, dar nu în privința deciziei de a părăsi biserica, nici măcar temporar.

 

Al doilea, tot datorită problemelor pe care le are tot cu fariseii din biserici, s-a decis să ia o pauză de la biserică și să înceapă cu niște țigări, motivând că și alții au încercat.

 

Al treilea a fost dezamăgit foarte puternic de Dumnezeu, spune el. Acum este în altă țară și nu mi-a spus despre ce e vorba, chiar dacă am insistat și suntem prieteni. Era un creștin atât de puternic, atât de convingător cu alții, încât ziceai că nimic nu l-ar putea clinti pe Cale. Acum nici măcar nu mai crede în Dumnezeu.

 

În Evrei 13:7 scrie: “Uitați-vă cu băgare de seamă la sfârșitul felului lor de viețuire și urmați-le credința!” 
Mă rog Domnului ca “sfârșitul felului de viețuire” al prietenilor mei și al meu să fie demn de numele de creștin.

 

Corabia lui Noe era plină de animale. Cineva se întreba cam cum este într-o corabie care are doar un singur geam și o singură ușă, și acelea închise, și înăuntru sunt câte o pereche din absolut TOATE dobitoacele, animalele, târâtoarele, păsările, șerpii, păianjenii, elefanții, găinile, caii, șobolanii, porcii, maimuțele, etc de pe pământ?
Și asta timp de peste 300 de zile!
Cu siguranță era un miros pestilențial acolo, dar afară era… POTOPUL!
Afară era moartea, afară era plin de cadavre care pluteau, afară tocmai avea loc distrugerea unei planete întregi.
Singurul loc în care au putut scăpa doar 8 oameni din toată populația de la ora respectivă era CORABIA. CORABIA plină de animale.

 

Daca ai fi in vremea lui Noe și ai putea alege, ce ai alege? Corabia urât mirositoare și poate cu urlete de nedescris, sau… potopul?

Dar în vremea în care ești, ce alegi? Biserica, în care sunt diverse probleme și oameni care nu-ți prea plac și te cam calcă pe bătătură o dată pe săptămână și pe care ai vrea să-i schimbi, sau… potopul de desfrâu și de păcat de afară?

Și prin “Biserică” nu înțeleg vreo clădire oarecare sau vreo denominație oarecare, ci “Biserica” ca trup al lui Cristos.

 

Ioan Ciobotă

 

One Response to Trei prieteni ai mei s-au lăsat de biserică

  1. teo says:

    Probabil erau dezamagiti chiar de cei ce cred ca sunt din biserica ca trup si carora nu le trece nici macar o clipa prin minte sa puna in practica Galateni cap 6 versetele 1 si 2.Chiar in acea arca despre care spunea Petrica Lascau cuvintele sunt usoare si faptele conteaza indiferent cum miroase.
    P.s. Multi considera ca e suficient sa mearga 2-6 ore pe saptaman la adunare si in rest…cei care se lasa vor mai mult (paradoxal).

Leave a Reply

}